Langkau ke kandungan utama

Penulis sombong dan menderhaka seperti Tanggang?

"Mengapa Tuan tidak menjawab soalan saya di dalam Facebook berkenaan teknik menulis?"


Buku ini adalah pelaburan paling murah kepada Tuan dan Cik Puan yang bercadang memasuki dunia penulisan buku secara profesional.

Ia adalah nota-nota perguruan saya di bawah bimbingan Puan Ainon Mohd selain daripada rujukan-rujukan penting yang dapat memberi impak kepada penulisan saudara.

Kebanyakan soalan di dalam mesej Facebook dan emel berkenaan teknik penulisan tidak dapat saya jawab sepenuhnya kerana ia banyak dimuatkan dalam buku ini.

Saya gembira mendapatkan soalan susulan selepas buku ini dibaca, ia akan membawa kepada soalan yang lebih besar perspektifnya.

Ini adalah disiplin yang saya sarankan kepada teman-teman.

Mohon klik di sini  bagi mendapatkan senaskah buku Tip Menjadi Penulis Bestseller terbitan PTS.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Dunia Lelaki: Lelaki lanjut usia bertambah gatal

Dunia Lelaki: Lelaki lanjut usia bertambah gatal Oleh Yusmairan Mat Yusoff Petikan Berita Harian MENJANGKAU usia 40 tahun membawa persepsi berbeza antara lelaki dan wanita. Bagi lelaki, menginjak usia berkenaan bagaikan baru saja memasuki permulaan hidup sebenar, semangat baru dan semakin matang. Wanita pula dikaitkan dengan perkara negatif dan musim saham mula menurun. Jika dilihat dari segi kematangan, perempuan lebih cepat matang berbanding lelaki. Ada gadis mula haid seawal sembilan tahun tetapi lelaki sesetengahnya sudah memasuki usia 17 tahun tetapi belum lagi mencapai tahap berkenaan. Bagi yang mempunyai anak lelaki dan perempuan mereka boleh melihat perkara yang sama. Baru berusia 11 tahun anak perempuan sudah pandai mengemas tempat tidur, mencuci pinggan mangkuk, membersihkan kawasan rumah tetapi lelaki tingkatan tiga pun masih ada yang tidak tahu membuatnya. Semua urusan khususnya pengurusan diri diserahkan sepenuhnya kepada ibu. Oleh sebab beberapa faktor itulah, kehidupan s

Benarkah hantu mengekori penulis berbanding pembaca?

Membuang 'hantu' yang membuat kita tidak menulis buku dan tidak berusaha membawa proposal kepada penerbit. Lakukan formula ABCDE penulis ini terlebih dahulu. Gantikan ayat yang berada dalam fikiran. Tik-tok kita menghampiri Konvensyen Mini Penulisan pada 20 Julai 2013. Mahu tahu siapa penulis akan turun padang? Mohon klik di sini
Zamri Mohamad adalah penulis 20 buah buku , jurulatih penulis bebas  di kursuspenulisan.com , perunding di Akademi Penulis dan jurulatih pemasaran perniagaan kecil di internet di kursusperniagaan.com dalam bidang penulisan iklan di internet. Sertai seminar, miliki buku dan ketahui lebih lanjut penulis buku di Malaysia di laman web rasmi .