Langkau ke kandungan utama

[Pesta Buku] Banjir tenggelamkan setiap tingkat di PWTC?

[Pesta Buku] Banjir tenggelamkan setiap tingkat di PWTC?


Banjir, melimpah dari tingkat satu sehingga setiap tingkat pada hari Rabu lalu.

Adakah banjir manusia akan terus menenggelamkan PWTC pada hari akhir?

Gelombang terakhir Kota Buku di Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur. 

Khusus untuk mereka bergelar ibu, guru tadika, pendidik, penulis serta bakal penulis dan penerbit.

Nota: Bakal ibu dan bapa juga digalakkan hadir.

Gelombang 4 Mei 2013, Penulisan Buku Cerita Bergambar Kanak-Kanak oleh Puan Fazeila Isa. Masuk adalah percuma.

4 Mei 2013
Jam 3.00 petang
Bilik Sarawak, PWTC

Peserta akan lemas dengan maklumat-maklumat ini;

(1) Apakah piramid bacaan kanak-kanak? Sekiranya piramid ini tidak diterapkan. Kanak-kanak berhadapan dengan situasi tahu membaca, tetapi tidak tahu apa 'dibacanya'. 

(2) Memilih buku yang memberi kesan yang tepat. Apakah cara kita memilihbuku dalam kategori yang betul? Ketahui jenis-jenis buku yang diterbitkan untuk anak-anak kita yang memberi impak yang berbeza.

(3) Seni menulis agar perkataan demi perkataan ke dalam dunia kanak-kanak.

Lokasi bilik Sarawak sedikit tersorok di belakang. Lepasi booth E-Media atau hubungi nombor berikut jika tidak bertemu . 

0139815151
0193663577
0192880451


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Dunia Lelaki: Lelaki lanjut usia bertambah gatal

Dunia Lelaki: Lelaki lanjut usia bertambah gatal Oleh Yusmairan Mat Yusoff Petikan Berita Harian MENJANGKAU usia 40 tahun membawa persepsi berbeza antara lelaki dan wanita. Bagi lelaki, menginjak usia berkenaan bagaikan baru saja memasuki permulaan hidup sebenar, semangat baru dan semakin matang. Wanita pula dikaitkan dengan perkara negatif dan musim saham mula menurun. Jika dilihat dari segi kematangan, perempuan lebih cepat matang berbanding lelaki. Ada gadis mula haid seawal sembilan tahun tetapi lelaki sesetengahnya sudah memasuki usia 17 tahun tetapi belum lagi mencapai tahap berkenaan. Bagi yang mempunyai anak lelaki dan perempuan mereka boleh melihat perkara yang sama. Baru berusia 11 tahun anak perempuan sudah pandai mengemas tempat tidur, mencuci pinggan mangkuk, membersihkan kawasan rumah tetapi lelaki tingkatan tiga pun masih ada yang tidak tahu membuatnya. Semua urusan khususnya pengurusan diri diserahkan sepenuhnya kepada ibu. Oleh sebab beberapa faktor itulah, kehidupan s

Benarkah hantu mengekori penulis berbanding pembaca?

Membuang 'hantu' yang membuat kita tidak menulis buku dan tidak berusaha membawa proposal kepada penerbit. Lakukan formula ABCDE penulis ini terlebih dahulu. Gantikan ayat yang berada dalam fikiran. Tik-tok kita menghampiri Konvensyen Mini Penulisan pada 20 Julai 2013. Mahu tahu siapa penulis akan turun padang? Mohon klik di sini
Zamri Mohamad adalah penulis 20 buah buku , jurulatih penulis bebas  di kursuspenulisan.com , perunding di Akademi Penulis dan jurulatih pemasaran perniagaan kecil di internet di kursusperniagaan.com dalam bidang penulisan iklan di internet. Sertai seminar, miliki buku dan ketahui lebih lanjut penulis buku di Malaysia di laman web rasmi .